Nyolcéves unokája mentette meg az eszméletlenül hátrazuhanó dégi nagymamát

2022. június 22. – 12:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azzal hívta fel a 112-es segélyhívót egy nyolcéves fiú kedden, hogy miközben ország-várost játszott a 65 év körüli nagymamájával Dégen, az asszony hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A gyerek ezután rögtön hívta a 112-t, majd a Székesfehérvári Mentésirányítás mentésirányítója segítségével megvizsgálta a nagymamát, aki ekkor már nem lélegzett. Ekkor a mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is. A fiú közben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni, és megkezdte a mellkaskompressziót.

Az enyingi mentősök perceken belül a helyszínre értek és újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete is hamarosan csatlakozott. Hosszasan küzdöttek a nagymama életéért, ami végül sikerre vezetett, és stabil állapotban, légi úton kórházba szállították az asszonyt. A kisfiú talpraesettsége még a mentőhelikopter szakorvosát is meghatotta. „Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie” – idézte őt a mentőszolgálat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!