Brenner Koloman: Navracsicsnak KDNP-s álruhában kellett odasomfordálnia az Európai Néppárthoz

2022. június 20. – 16:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor hétfőn nem jelent meg a Parlament plenáris ülésén, így az azonnali kérdések órájában a legtöbb ellenzéki politikus, aki a miniszterelnökhöz intézett volna kérdést, úgy döntött, hogy a kérdésével megvárja Orbánt. A jobbikos Brenner Koloman azonban a területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős minisztert szólította meg, így az azonnali kérdések órájában sor került némi verbális adok-kapokra.

Brenner arról érdeklődött, hogy Navracsics Tibor szerint mi alapján van jó esélye Magyarországnak arra, hogy mihamarabb hozzájusson az EU-s forrásokhoz, milyen kompromisszumokat hajlandó ezért kötni a kormány, illetve várható-e, hogy Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez és hogy a médiatanácsban helyt kaphat majd ellenzéki tag is.

Erre Navracsics azt mondta, jól emlékszik még arra az időre, amikor jobbikosok épp Brenner mostani követeléseinek ellentmondó követelésekkel ekézték az ő személyét. Ezután azt fejtegette, hogy a tárgyalások még folyamatban vannak, a tárgyaló felek nyitottak a magyar kormány érveire, de a tárgyalásoknak mindig három kimenetele lehet: van, hogy igazunk van, de engednünk kell, van, hogy igazunk van és meg is tudjuk győzni az ellenkező oldalt és van, hogy nincs igazunk, ezért kell engednünk. (Az, hogy az EU-s támogatások ügyében ezen forgatókönyvek közül melyik állhat fent, nem derült ki a miniszter válaszából).

A jobbikos képviselő a viszontválaszában közölte, hogy Navracsics nem válaszolta meg a kérdéseit, majd rákérdezett, hogy nem érzi-e a miniszter szégyenteljesnek, hogy „KDNP-s álruhában kellett odasomfordálnia az Európai Néppárthoz?” Erre Navracsics kikérte magának az „álruháskodás” vádját, majd azt mondta, abban viszont egyetért Brennerrel, hogy a Jobbik ott tart, ahol tartania kell, ezzel utalva arra, hogy Brenner a Jobbik néppártosodási folyamatával magyarázta a pártja változó álláspontját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!