Vonattetőre mászott három fiatal, súlyos égési sérüléseket szenvedtek az áramütéstől

2022. június 20. – 11:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három olyan súlyosan égett fiatal életéért küzdenek a Bethesda Gyermekkórház égésintenzív osztályán, akik vonattetőre másztak szelfizni. A gyermekkórház Facebook-bejegyzésben hívja fel a figyelmet arra, mennyire veszélyes felmászni a vonatok tetejére:

A magasfeszültségű vezetéket nem kell megérinteni, másfél-két méteres távolságból is áthúz az áram, 25 000 Volt és meggyullad az emberi test – írják.

A Bethesda Gyermekkórházban ápolt égési sérülést szenvedett gyerekekről három évvel ezelőtt az RTL Klub készített riportot. Magyarországon évente 3-4 gyerek sérül meg súlyosan azért, mert áramütés éri a vonat tetején.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom