Nagy pénzrablás Kecskeméten: tízmillió forintot lopott a trafikból, ahol évek óta dolgozott

2022. június 19. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 10 millió forinttal károsította meg egykori főnökét egy 26 éves nő, aki a lopott pénzből utazgatott és vásárolgatott, amíg el nem csípték a rendőrök. Egy másik alkalmazott közel egymillió forintnyi terméket sikkasztott el, de őt is elfogták. Az ügyükben a napokban zárult le a nyomozás, és a rendőrség mindkét esetben vádemelést javasol – írta a Police.hu.

A nyomozók úgy sejtik, hogy a 26 éves kecskeméti nő 2021-ben legalább 30 alkalommal vett ki pénzt egy dohánybolt kasszájából, ahol több éve dolgozott. Bevált módszernek bizonyult, hogy az üzlet széfje helyett egy szekrénybe rejtette a pénzt, majd később azt zsebre vágta. A fiatal nőnek 4 hónap alatt 3 millió forintra sikerült szert tennie. De nem csak a készpénzzel ügyeskedett: a készlet feltöltésére érkezett dohánytermékek egy részét – 5254 terméket – is meglovasított, emellett közel száz üveg üdítőt és több szeszes italt ellopott.

A hiány a tulajnak tűnt fel, aki a kamerákat visszanézve megbizonyosodott a gyanúja felől és értesítette a hatóságot. A dohánybolthoz vonuló rendőrök fülön csípték a dolgozók, amint már bekészített a kocsijába több doboz dohányterméket és a kasszából is hiányzott. A nő nem tagadta tettét, valamint beszámolt arról is, hogy utazgatásra valami ingóságokra költötte a könnyen szerzett pénzt. A rendőrök lefoglalták tőle a lopott összegből vásárolt holmikat, valamint 400.000 forintot, és visszaadták a tulajdonosának.

Az eljárás során arra is fény derült, hogy egy másik alkalmazott is csalt a bevételezésnél, és elsikkasztott közel egy millió forintnyi árut. A nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és vádemelést javasolnak a 26 éves és 22 éves helyi nővel szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!