Tizenöt év fegyházra ítélték a barátjukat halálra késelő szerepjátékosokat

2022. június 17. – 09:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy régóta húzódó gyilkossági ügy két vádlottját tizenöt-tizenöt év fegyházra ítélték, és tíz évre eltiltották őket a közügyektől is, közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség. A tájékoztatásból szokatlan módon nem derül ki az elkövetők életkora, neme és monogramja sem, csak annyit lehet róluk tudni, hogy szabadidejükben szerepjátékokban vettek részt, és az áldozat a barátjuk volt.

A gyilkosság 2010 tavaszán történt. Az áldozatnak azért kellett meghalnia, mert az elkövetők úgy érezték, hogy elárulta a barátságukat. A közvetlen előzmény az volt, hogy időnként pénzt adott nekik kölcsön, amit törlesztettek is, de „a sértett további követelésekkel állt elő”.

Először mérgezéssel próbálkoztak, de az a kísérlet nem sikerült, ezért 2010. április 17-én elhívták őt egy pilisi túrára, majd a Szódás-barlangnál megtámadták, és megkéselték őt. Az áldozat a helyszínen meghalt, testét elrejtették az erdőben. Mobiltelefonjáról hamis hívásokat indítottak, majd az autójával Pilisborosjenőről Budapestre utaztak, és Óbudán hátrahagyták a kocsit. A holttestet csak 2011 februárjában fedezték fel.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőjük fellebbezett, szerintük az megalapozatlan. A Fővárosi Ítélőtábla azonban csütörtökön helyt adott az ügyészi indítványnak, és jogerősen kiszabta a büntetést.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!