Büfé- és bisztrókocsikkal és még több bicikliszállító kocsival áll át a nyári menetrendre a MÁV

2022. június 16. – 14:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombattól több expresszvonat indul a Balaton felé, újra elérhetővé válnak a napijegyek és kedvezményes jegyek, a déli partra étkezőkocsik, az északi partra pedig bisztrókocsik is közlekednek idén nyáron, derül ki a MÁV-Volán-csoport közleményéből. A társaság a kerékpáros utasok számára egységes tarifával és jelentősen növelt kerékpárkapacitással készül, írták.

Június 16-tól, azaz mától több járatot indít a Balatonra a Volánbusz is, egyes járatok gyakrabban és több települést érintve közlekednek, több városban könnyebb lesz a buszról vonatra átszállni.

A nyári menetrend térképe Fotó: Mávcsoport.hu
A nyári menetrend térképe Fotó: Mávcsoport.hu

Idén Esti Csók néven jár majd a tavaly nyáron bevezetett Panoráma expresszvonat Fonyód és Kőbánya-Kispest között, míg a Panoráma expresszvonat Nyíregyháza és Siófok között fog járni. Új Tekergő expresszvonat jár majd vasárnaponként Balatonfüred és Budapest-Kelenföld között. A fesztiválozók az éjszaka is közlekedő Bagolyvonatokkal juthatnak majd el a Balaton egyik pontjáról a másikra.

Főszezonban napi nyolc pár Balaton IC-n közlekedik majd étkezőkocsi, a déli parton büfékocsi jár majd koktélokkal, fröccsökkel és streetfood ételekkel, az északi parton a bisztrókocsik rágcsálnivalóiból italaiból lehet majd választani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!