Mága Zoltán nem is csak egy iskolai történelemkönyvben szerepel

2022. június 15. – 16:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Mága Zoltán hegedűművész az Oktatási Hivatal két történelemtankönyvében szerepel: a Történelem 8. (NT-11881/1) tankönyv 174. oldalán, a világhírű magyarországi romákat felsoroló bekezdésben, illetve a Történelem 12. (NT-17442) 196. oldalán egy feladat részeként, amelynek célja, hogy a diákok sikeres roma származású művészeket, sportolókat, tudósokat gyűjtsenek” – válaszolta a Telex kérdéseire az Oktatási Hivatal.

Azután kerestük meg őket, hogy Mága Zoltán vasárnap kitett a Facebookra egy posztot, amiben azt írta, „ismét bekerültem egy történelem tankönyvbe”, mint a hazaszeretet pozitív példája. A poszthoz Mága egy fotót is mellékelt a könyvről, amiben Zrínyi Miklóssal, Bem Józseffel, Damjanich Jánossal, Pollach Mihállyal és Papadimitriu Athinával szerepel egy feladatban.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint egyébként az a könyv, amiből Mága kitett egy részletet, nem történelemkönyv, hanem a hatodik osztályos etika tantárgyhoz készült, ráadásul Mága posztjával ellentétben nem új, hanem régi, olyannyira, hogy már át is dolgozták.

„Ez a tankönyv tavaly forgalomban volt, azonban az OH azóta átdolgozta. Az idei tankönyvben már nem szerepel a hivatkozott feladat” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!