Életfogytiglant kapott az a férfi, aki serpenyőkkel, késekkel és egy húsklopfolóval ölte meg az anyját

2022. június 14. – 16:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta annak a férfinak az első fokon kiszabott életfogytig tartó büntetését, akit 2019-ben egy panzióban vettek őrizetbe, miután az édesanyját megölte.

A közlemény szerint a vádlottnak sosem volt különösebb érzelmi kötődése a szüleivel, a velük való kapcsolatot elnyomásként élte meg. A férfi édesapja halála után saját lakását eladta, és édesanyjához költözött, ahol együtt éltek az idős asszonynak járó nyugdíjból. A mindennapjaikat a folyamatos szóváltások, viták jellemezték, nem egyszer előfordult, hogy tettlegességig fajultak a veszekedéseik. 2019 augusztusában a férfi brutális módon rátámadt édesanyjára: késekkel többször megszúrta, serpenyőkkel és egy húsklopfolóval is megütötte. Paplant és szőnyeget is terített a földön fekvő idős asszony testére, majd asztalokat, székeket és egy mikrót is rápakolt. Az éjszakát még a lakásukban töltötte, másnap jelentkezett be álnévvel egy panzióba, ahol a rendőrség később megtalálta és őrizetbe vette.

A szakértői vélemények alapján a vádlott nem szenved elmebetegségben, de személyiségzavara közrejátszott a bűncselekmények elkövetésében. Az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottat:

  • különös kegyetlenség, idős vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés,
  • kétrendbeli közokirat-hamisítás
  • és rendvédelmi szerv ellen elkövetett becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek.

A vádlottat az Pécsi Ítélőtábla életfogytig tartó szabadságvesztésre (fegyház) és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyről szóló összefoglaló szerint a férfinak már gyerekkorában is voltak pszichés problémái. Szakképesítést szerzett német szakfordító szaklektorként és tolmácsként, de nehezen talált munkát. Ezt a problémát úgy próbálta meg orvosolni, hogy szerkesztett magának egy hamis PhD-oklevelet, miszerint ő orvostudományokból szerzett végzettséget. A PhD mellett hamis személyije és lakcímkártyája is volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!