Novák Katalin állami kitüntetést adott Jordan Petersonnak

2022. június 14. – 23:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar állami kitüntetést kapott Jordan B. Peterson kanadai pszichológus és sikerkönyvszerző – derül ki a Magyar Közlöny szerda esti számából.

Novák Katalin köztársasági elnök „a klinikai pszichológia területén végzett kiemelkedő tudományos munkája, valamint az alkotói szabadság megvédése és az ifjúság nevelése iránt kivételesen elhivatott és nagy hatású tevékenysége elismeréseként” adományozta Petersonnak, a Torontói Egyetem professor emeritusának a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatát.

Forrás: Novák Katalin / Facebook
Forrás: Novák Katalin / Facebook

Jordan Peterson meglehetősen népszerű itthon kormányközeli, jobboldali körökben, járt már Budapesten előadni például a NER-közeli, Brain Bar nevű rendezvényen. Világszerte is az altright oldal egyik kedvenc közéleti személyisége, amiért keményen kritizálja a baloldali-liberális identitáspolitikát. Az emberek nagy része leginkább életmódanácsadó, önsegítő jellegű bestseller köteteiről ismerheti a pszichológust (Pl. 12 tanács az élethez). Mivel ilyen témákban publikál népszerű könyveket, pár éve meglehetősen nagy visszhangot váltott ki, hogy autoimmun betegségére szedett gyógyszerére való rászokás miatt be kellett vonulnia egy elvonóra, ahonnan saját bevallása szerint gyógyultan tért vissza, azóta újra régi önmaga.

Peterson pár napja személyesen adott elő a köztársasági elnök hivatalában, Novák Katalin így fogalmazott a pszichológus látogatása kapcsán: „a Sándor-palota több, mint egy hivatal, egy szimbolikus hely, ami teret ad a gondolkodásnak, az egymást értő és megértő közösség építésének is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!