Évek óta vezetett bottal kitámasztott gázpedállal a balesetet okozó sülysápi férfi

2022. június 14. – 09:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk megkereste azt a 71 éves sülysápi férfit, aki a múlt héten egy szabálytalan előzés miatt nekiütközött egy balra kanyarodó autónak Ecsernél. Mivel a férfi jobb lábát korábban amputálták, autójában egy kék járóbottal támasztotta ki a gázpedált, és évek óta így vezetett, állítása szerint balesetmentesen.

„Az autómat a baleset előtt három nappal vásároltam. Utánajártam pontosan, mi a menete az átalakításának, de sajnos, semmiféle anyagi támogatás nincsen rá, és meglehetősen költséges. A pacemakerem miatt viszont minden évben mennem kell szívkórházba Budapestre, így szükségem volt a kocsira, hogy felmenjek ellenőriztetni a szívritmus-szabályozómat” – mondta a lapnak a mozgássérült férfi. Azt is elmondta, hogy a lábát öt éve amputálták, a vezetést viszont nem hagyta abba, és eddig működött az a módszer is, hogy a botjával támasztja ki a gázpedált.

„Szeretném leszögezni, a balesetnek semmi köze ahhoz, hogy a lábam helyett a botot használtam gázadásra. Stabilan volt rögzítve, nem csúszott le a pedálról. Gyorsak a kezeim, és a reflexeim is jók”

– mondta a 71 éves férfi, aki már el is adta autóját. A balesetben hatéves unokája sérült meg, őt kórházba vitték, de már haza is engedték.

Ezzel a kék bottal támasztotta ki a gázpedált a 71 éves férfi – Fotó: Police.hu
Ezzel a kék bottal támasztotta ki a gázpedált a 71 éves férfi – Fotó: Police.hu

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 71 éves sülysápi férfival szemben a járművezetés feltételeinek hiánya, valamint a szabálytalan előzés során okozott személyi sérüléssel járó közlekedési baleset okozása miatt szabálysértési eljárást indított.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!