Jön-jön-jön az igazi jó idő, 20-22 fokos lesz a Balaton vize

2022. június 13. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Napos, meleg idővel indul a hétfő, és a hét további részében sem kell jelentős csapadékra számítani, írja az Időkép.

Hétfőn napközben még többfelé felhők zavarhatják a napsütést, délután és este pedig elszórtan nyugaton, északnyugaton egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A szél többfelé élénk, erős lesz. A meleg viszont nem marad el: délután 27 és 33 fok között alakulnak a maximumok.

Kedden néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 24-28 fokra van kilátás. A napos időt időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg, de említésre méltó csapadék már nem várható. Szerdán marad a jó idő, sőt, egyre melegebb lesz, délután 25-30 fok is lehet, esőre ne is gondoljunk!

Csütörtökön tovább melegszik az idő, 27-32 fokra van kilátás, de délután az Alpokalján már elszórtan előfordulhat egy-egy frissítő zápor, zivatar.

Pénteken előreláthatólag kisebb hidegfront érkezik, de átmeneti lehűlést csak a lokális csapadék hozhat. Feltámad a szél, rövid ideig tartó záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

A Balatonon is tombol a strandidő, a tó hőmérséklete 20-22 fok között alakul a héten. 11 és 15 óra között azért csak óvatosan a napon, nagyon erős, vasárnap akár extrém is lehet az UV-sugárzás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!