Lendvai Ildikó: Pocsék helyzetben van az ellenzék, de baloldalnak lennie kell

2022. június 11. – 07:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Tény, elég pocsék helyzetben van az egész ellenzék és azon belül az MSZP, de baloldalnak lennie kell. Ezért inkább úgy fogom fel: innen szép nyerni, vagy legalább talpra állni” – mondta a Blikknek adott interjújában Lendvai Ildikó, az MSZP egyik alapítója, volt elnöke és frakcióvezetője.

Lendvai Ildikó az áprilisi választási eredményről azt mondta, mellbevágta a Fidesz kétharmados győzelme, de igazán nem ez ütötte szíven. „Amikor megpillantottam, hogy Márki-Zay Péter egyedül megy a sajtótájékoztatóra, majd néhány párt rögtön elkezdte egyedül őt hibáztatni. Veszíteni lehet, de rossz ízléssel, ellenszenvesen viselkedni a politikában is tilos” – mondta.

Lendvai saját bevallása szerint belebolondult volna a nyugodt nyugdíjas évekbe, ezért nem szemléli távolról az MSZP folyamatait és jár be a Villányi úti pártközpontba heti, kétheti rendszerességgel.

Lendvai Ildikó egyszerre vonult vissza a politikából Kovács László volt külügyminiszterrel, aki jelenleg továbbra is egy idősek otthonában él. A család kérésére nem zavarják, Lendvai Kovács lányától tudja, hogy az MSZP volt politikusa fizikailag jól van.

Szóba került az is, hogy nyolc éve adta le az utolsó vagyonnyilatkozatát, amely szerint egymillió forinttal és egy, a képviselősége előtt szerzett lakással fejezte be a politizálást, a lap kérdésére, hogy miért ilyen kevés vagyonnal hagyta abba, Lendvai Ildikó azt válaszolta, hogy mindig is elköltötte, amit megkeresett.

„Semmi extrára: cipőre, ruhára, könyvekre, gyerekjátékra, vagy csak a közértben” – mondta, majd hozzátette, hogy nincs luxusnyaralója és jachtja, de nem él rosszul, „de, sajnos szemben a nagymamák nagyobb részével, van annyi pénzem, hogy el tudjam vinni az unokákat nyaralni”.

Az interjúban felmerül, hogy a leggyakoribb kifejezés, amire rákeresnek az emberek az interneten a személye kapcsán az a plasztika, amire Lendvai Ildikó ezt válaszolja:

„Fogjuk fel ezt bóknak. Persze, néha bosszant, amikor ilyen baromságok jelennek meg. Ez azért van, mert a legtöbb ember a televízióban lát. Inkább az ATV sminkeseinek elismerése ez, mintsem az én adottságaimé. Itt ül velem szemben, az összes ráncomat látja”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!