Ha szombat este autózna, inkább kerülje el a Puskás Aréna környékét!

2022. június 10. – 18:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton este a Puskás Arénában, telt ház előtt tartják a Magyarország–Németország Nemzetek Ligája labdarúgó mérkőzést, emiatt a környéken jelentős forgalmi változásokra kell készülni – írja az MTI.

A stadion környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, azért a BKK azért kéri, hogy a szurkolók az arénát lehetőleg közösségi közlekedéssel közelítsék meg.

Sűrűbben jár majd M2-es és az M4-es metró mellett, az 1-es villamos is szombaton este.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. Ugyanakkor a helyszín gyalogosan nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keletitől, a Verseny utcán át is megközelíthető. Aki mégis autóval közelítené meg a stadiont, a környéken

  • 18:15-től 23:30-ig lezárásokra kell készülnie.

Az említett időszakban lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat is.

A lezárások miatt a közösségi közlekedésben is lesznek változások:

  • A 30-as autóbuszok mindkét irányban a Thököly úton közlekednek, nem érintik a Verseny utcai megállót.
  • A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibuszok terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekednek a 79M trolibusz vonalán.
  • A 77-es trolibuszok módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton járnak, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton, a Stefánia út és a Kerepesi út között kijelölt megállóban lehet felszállni.
  • A Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös buszra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz dél-Buda irányú megállóhelyén, a 130-as buszra pedig a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!