Akár félmillió forintba is kerülhet a jogosítvány megszerzése

2022. június 10. – 18:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg nagyjából 400 ezer forintból lehet megszerezni egy jogosítványt, azonban hiába a benzinár-stop, az oktatók költségei tovább emelkednek, így hamarosan mintegy 500 ezer forintra is emelkedhetnek a költségek – írja az atv.hu.

A csatorna arról számolt be, hogy a 400 ezer forintos ár már a közeljövőben realitássá válhat, mivel az autók, így az oktatójárművek fenntartása is egyre drágább. Nyirő Attila autósiskola-tulajdonos erre hivatkozva azt mondta az ATV-nek, hogy az árak emelkedése nem áll meg, így

hamarosan 500 ezer forintra emelkedhet a vezetői engedély megszerzésének ára.

Jelenleg 6-12 ezer forint között mozog a gyakorlati órák ára, augusztusban pedig újabb drágulás várható. Az autósiskola-tulajdonos szerint az elmúlt évek áremelkedésének annak is betudható, hogy nagyon kevés az oktató az országban, aki pedig gyorsabban szeretné megszerezni a jogosítványt, hajlandó akár többet is fizetni az órákért.

Az autóiskola vezetője azt javasolta, hogy aki a régi áron szeretne jogosítványt szerezni, az augusztusig jelentkezzen, mert jogszabályváltozás is jön, ami szintén drágítani fogja a folyamatot. A vezetői engedélyszerzést érintő képzési rendeletben lehet változás, melynek célja a képzés és az oktatás hatósági ellenőrzése lesz, elektronikai eszközökkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!