A NER utcájává vált az Andrássy út

2022. június 10. – 14:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Andrássy úton található paloták közül minden hatodik a NER-hez köthető politikusok és vállalkozók kezében van – derül ki a Válasz Online cikkéből.

A lap lajstromba vette az Andrássy úton található villák és paloták új és régebbi tulajdonosait. Az UNESCO világörökségként is ismert, a Hősök terén végződő sugárúton 1-132-ig számozott ingatlanok között sok a társasház, közintézmény, így mintegy 34-35 házszám sorolható a relatív könnyen és egyben eladható, illetve felvásárolható kategóriába, ebből

21 ingatlan a Fideszhez köthető vállalkozóké, illetve kormánypárti politikusoké.

Garancsi Istvánnak, Csányi Sándornak és Hernádi Zsoltnak közösen van három ingatlana, ezekben hoteleket üzemeltetnek. Az újabban politikusként bemutatkozó Gattyán Györgynek, Veres Tibornak, a Wallisból meggazdagodó üzletembernek és Jellinek Dánielnek is van egy-egy ingatlanja az utcában. A kormányzati milliárdokat elnyerő Hell-cégcsoportnak is van itt épülete. Schmidt Mária társasága pedig két, egymás melletti házzal büszkélkedhet.

A Párisi Nagy Áruház épülete jelenleg egy olyan osztrák cég kezében van, amiben Lázár János, régi-új miniszter résztulajdonos. Bajkai István fideszes képviselő szintén résztulajdonos egy épületben, de a miniszterelnök veje, Tiborcz István is az egy másik villában. Az ország leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrinc cégének is van az Andrássyn palotája, egy másik ingatlanba pedig Mészáros felesége, Várkonyi Andrea költöztette be cégét, de ezentúl van még egy, szintén Mészároshoz köthető villa. A fideszes köröktől eltávolodó Spéder Zoltán is birtokol cégén keresztül egy ingatlant – derül ki a Válasz Online részletes gyűjtéséből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!