Továbbra is életveszélyes állapotban van a buszban felejtett négyéves gyerek

2022. június 9. – 16:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is életveszélyes a buszban felejtett négyéves kislány állapota – ezt közölte a Debreceni Egyetem sajtószolgálata az MTI érdeklődésére csütörtökön. Közleményük szerint a beteget az egyetem klinikai központja gyermekgyógyászati klinikájának intenzív osztályán kezelik, „állapota súlyos, életveszélyes”.

Szerdán vitték kórházba a négyéves kislányt, akit egy gyermekeket szállító kisbuszban felejtettek kedd reggel Tomajmonostorán, és csak délután találtak rá. A leszálláskor nem vették észre, hogy a járműben van még valaki. Kardos József, Jász-Nagykun-Szolnok megye vezető mentőtisztje már akkor megerősítette: a mentők a kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték az egyik debreceni kórházba.

A Blikk úgy tudja, hogy a tiszaderzsi kislány reggel fél nyolctól délután háromig volt a buszban, amely egyébként mindennap felveszi az óvodához közeli településekről a gyerekeket, hogy az érintett intézménybe szállítsa őket.

Még aznap eljárást indított a Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt, és egy ötvenhat éves kunhegyesi lakost hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség egyéb információt egyelőre nem ad a történtekről.

Az Országos Mentőszolgálat általánosságban a következő tájékoztatást adta a hasonló esetekről:

A hőguta súlyos, életveszélyes állapot, illetve folyamat, ami azonnali beavatkozást igényel! A nagy hőterhelés és a hőleadás akadályozottsága miatt ilyenkor teljesen felborulhat a szervezet működési egyensúlya, a testhőmérséklet 41 Celsius-fok fölé emelkedhet. Erős, lüktető fejfájás, hányinger, hányás mellett hamarosan tudatzavar majd eszméletlenség alakulhat ki.

Általános első teendők:

– Súlyos tünetek, tudatzavar, eszméletlenség esetén azonnali mentőhívás, stabil oldalfekvés megteremtése

– A ruházat eltávolítása, a szoros részek meglazítása (nyakkendő, nadrágszíj)

– A bajbajutott hűvös helyre juttatása, lefektetése

– Mihamarabbi hideg vizes testborogatás vagy bármilyen más hűtés

– Lassan, fokozatosan de bőséges folyadékbevitel megtartott eszmélet mellett

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!