Pintér Sándor találkozna a pedagógusok képviselőivel

2022. június 09. – 08:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárral tárgyaltak a szakszervezetek képviselői, írja a Népszava. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet szerint az államtitkár azt mondta, hogy az Európai Bizottság nem fogadta el a kormány által benyújtott projekttervezeteket, amik alapján uniós pénzekből finanszírozná a kormány a pedagógusok béremelését és más oktatási projekteket is.

Az egyeztetésen rákérdeztek, miért nem jelenik meg a korábban megígért további 10 százalékos bér- vagy pótlékemelés fedezete a jövő évi költségvetési tervezetben. A PDSZ ügyvivője szerint Maruzsa Zoltán válasza erre az volt, hogy azt majd költségvetési tartalékokból fogják finanszírozni.

Nagy Erzsébet szerint a PDSZ felmérésére már 155 bejelentés érkezett kollégáktól, akik letétbe helyezték felmondásukat.

A sztrájkbizottsági egyeztetések folytatódnak, a következőre június 28-án kerül sor. Az államtitkártól azt a tájékoztatást kapták a szakszervezetek, hogy a közeljövőben Pintér Sándor belügyminiszter is találkozni szeretne a PSZ és a PDSZ képviselőivel.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom