Csalás gyanújával hallgatta ki a rendőrség a Szent János Kórház egyik korábbi dolgozóját

2022. június 3. – 11:40

frissítve

Csalás gyanújával hallgatta ki a rendőrség a Szent János Kórház egyik korábbi dolgozóját
A Szent János Kórház főbejárata – Fotó: Rostás Bianka / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Csalás gyanújával állította elő a rendőrség még május közepén a Szent János Kórház egyik korábbi vezető beosztású dolgozóját – erősítette meg a Telex értesülését a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Információnkat a kórház sem cáfolta, az ügyben ők tettek feljelentést. A gyanúsított már nem dolgozik az intézményben, szabadlábon védekezik.

Május 16-án a lakásán állította elő a kórház egyik korábbi dolgozóját a rendőrség, akit gyanúsítottként hallgattak ki, közölte kérdésünkre a rendőrség. Mint írták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy egészségügyi intézmény feljelentése alapján csalás gyanújával rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Információink szerint a kórház korábbi humánpolitikai vezetője ellen indult eljárás orvosok fiktív foglalkoztatásának gyanújával. Erre vonatkozó kérdésünket a kórház nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A kórház válaszában ez olvasható:

„Az intézmény vezetése által kezdeményezett belső ellenőrzés során megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy egy munkatársunk visszaélt a számára biztosított informatikai jogosultságaival.”

A kórház válasza szerint az ügyben büntetőfeljelentést tettek, és a bizonyítékként szolgáló dokumentumokat eljuttatták a nyomozó hatóságnak. „A nyomozás sikeressége érdekében további információt a nyilvánossággal nem áll módunkban megosztani” – írta kérdéseinkre a kórház.

Kórházi forrásaink szerint a visszaélések hosszabb időre nyúlnak vissza. Egyik informátorunk azt mondta: az orvosok foglalkoztatásának szigorú engedélyeztetési rendje van, a legapróbb döntéseket, a kis összegű kifizetéseket is több vezetővel kell aláíratni. Mindezek alapján nehéz elképzelni, hogy valaki teljesen egyedül tudott volna hosszabb ideig ilyen csalást elkövetni a kórházban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!