„Orbán Viktor infarktusa tisztességes dolog lenne” – írta az osztrák állami média vezetője

2022. június 2. – 21:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) berendeli Ausztria budapesti nagykövetét az osztrák állami média egyik vezetőjének már törölt Facebook-posztja miatt – írja az MTI.

Azért rendelik be a nagykövetet, mert az Osztrák Közszolgálati Televízió és Rádió (ORF) egyik ügyvezető igazgatója, Karl Pachner a Facebookon azt írta egy – időközben törölt – bejegyzésében, hogy Orbán Viktor szívinfarktusa „tisztességes dolog” lenne.

„A durva és mélyen megdöbbentő megnyilvánulás miatt” a KKM péntek reggelre berendeli Ausztria budapesti nagykövetét, magyarázatot kér az osztrák állami média vezetőjének botrányos kijelentésére – olvasható a közleményben.

Pachner elnézést kért, miután törölte a posztot. Azt írta, hogy mikor arról olvasott, hogy Orbán lelassítja a hatodik uniós szankciós csomag elfogadását, „véletlen és félreértett megfogalmazást” választott, amit borzasztóan bán, és amiért bocsánatot kér.

„Természetesen nem »kívánom« Orbán halálát, hiába értelmezték néhányan így a szarkasztikus szövegemet. Sőt, senki halálát nem kívánom, ezért érint olyan rosszul, ami Ukrajnában jelenleg is zajlik, és ami lerántott ehhez az érzelmes, elítélendő és véletlen megfogalmazáshoz. Nagyon sajnálom, hogy ezt posztoltam”

– írta.

A Standard szerint az FPÖ Pachner kirúgását követeli. Az ORF elhatárolódott a kijelentéstől, szerintük az egy alkalmazott magánvéleménye, aminek semmi köze a szerkesztési folyamataikhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!