Debreciner: Egyre több a szabálysértés és a bűncselekmény a DE egyik HÖK-elnöke szerint

2022. június 2. – 14:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni Egyetemen megemelkedhetett a szabálysértések és bűncselekmények száma – írja a Debreciner a műszaki kar HÖK-elnökének levele alapján, amit Bihari Máté, a kar hallgatói önkormányzatának Facebook-oldalán osztott meg – majd nem sokkal később törölt. A lap a cikkébe betett egy képet a levélről.

A levéllel kapcsolatban küldtünk kérdéseket az egyetem sajtóosztályának és a kari HÖK-nek, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A poszt szerint Husi Géza dékán felhívta Bihari figyelmét arra, hogy a hallgatók egyre többször követnek el fegyelmi vétséget. Nemcsak olyan esetekről van szó, amik szabálysértésnek minősülnek, hanem bűncselekmények is. Bihari felhívja a hallgatótársai figyelmét, hogy még a szabálysértések is vezethetnek kirúgáshoz.

„Ebben az évben volt már példa hivatalos dokumentum hamisítására, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakos megnyilvánulásra, lőszerrel való visszaélésre, fegyverrel való visszaélés gyanújára, számonkérések alkalmával csalással történő előnyszerzés kísérletére és előnyszerzésre, valótlan állítások tényként való bemutatására és abból előnyszerzésre”

– áll a Debreciner által megosztott levélben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!