Több mint egymilliárdért kapnak új egyenruhát a volánbuszosok

2022. május 31. – 09:12

Több mint egymilliárdért kapnak új egyenruhát a volánbuszosok
Fotó: Volánbusz

Másolás

Vágólapra másolva


Lezárult a Volánbusz formaruha-beszerzésre vonatkozó közbeszerzési eljárása: az érintett munkavállalók egyenruhája várhatóan az év negyedik negyedévétől, fokozatosan újul meg. A közlekedési vállalat a munkatársak bevonásával,

próbahordás segítségével

határozta meg az új kollekcióra vonatkozó elvárásokat, a nyertes pályázók így valóban kényelmes, praktikus és modern ruhadarabokat szállíthatnak a Volánbusz frontemberei számára, írja közleményében a társaság.

2022 őszétől három közhasznú társaság,

  • az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.,
  • a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és
  • a „Pro-Team” Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft.

szállíthatja a Volánbusz formaruha viselésére jogosult munkakörökben dolgozó munkavállalóinak egyenruháját. 2021-ben lejárt a Volánbusz ruházati termékek biztosítására vonatkozó szerződése. Az új beszerzésre vonatkozó pályázatot a társaság úgy írta ki, hogy

a friss formaruházat minél jobban megfeleljen a kor és a munkavállalók elvárásainak.

Az új kollekciót az érintettek csaknem 60 fős csoportja két hónapig tesztelte, a munkavállalói érdekképviseletek bevonásával. A társaság a tapasztalatokat és a próbahordás során keletkezett módosítási javaslatokat egyaránt figyelembe vette a pályáztatás során.

  • Pulóver és mellény helyett softshell kabát,
  • a kabátokon fényvisszaverő csík,
  • 80-100 százalékos pamuttartalmú ing,
  • blúz és farmernadrág, valamint
  • az autóbusz-vezetők munkavégzését könnyítő szabású zakó

szolgálja a volánbuszosok kényelmét.A nyertes pályázók 2023 közepéig összesen 1,15 milliárd forintos keretösszegben több mint 62 ezer ruhadarabot, köztük téli- és softshell kabátokat, zakót, nyakkendőt, farmernadrágot, blézert, blúzt és inget szállíthatnak a közlekedési vállalatnak.

Elsőként azok a munkatársak kapnak az új kollekcióból, akik 2022 második félévében válnak jogosulttá a ruházati termékekre. Átmenetileg – a kihordási idő lejártáig – a korábbi formaruhák is használatban maradnak.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!