Media1: Házkutatást tartottak az Initiative médiaügynökségnél, zárolták a cég számláit

2022. május 31. – 20:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Initiative médiaügynökség ellen folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt folyik nyomozás – írja a Media1.

A lap szerint egy néhány évvel ezelőtti, de még nem elévült szponzorációs ügy kapcsán indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A vállalatnál csütörtökön állítólag házkutatást tartottak, és zárolták a cég bankszámláit, továbbá különféle adathordozókat és más bűnjeleket is foglaltak le. A Media1 szerint költségvetési csalás gyanúja miatt vizsgálódik a hivatal.

Az Initiative olyan nagy ügyfelek teljes körű médiavásárlásait intézi, mint például a Carslberg, az Euronics, a Béres, az OTP Bank, a Storck, a LEGO, a Tchibo, a Kométa, a Pápai Hús, a Mizo, a Porsche Hungária és a Zwack. A médiaügynökség számláinak zárolása miatt egyelőre bizonytalan, hogy a vállalat partnereinek nyári reklámkampányaival mi lesz, azokat el tudják-e indítani, illetve tudják-e folytatni.

Frissítés, 2022.05.31. 21:02-kor:

Cikkünk megjelenése után az Initiative médiaügynökség közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ebben azt írják, hogy a NAV nem az Initiative ellen indította a eljárást, a vállalat pedig együttműködik a hatóságokkal.

„Társaságunk transzparens és a jogszabályoknak mindenben megfelelő működését a nemzetközi hálózatunknak előírt rendszeres auditok mellett az elmúlt években több adóhatósági ellenőrzés is megerősítette. Bízunk benne, hogy a most folyó eljárás rövid időn belül megerősíti, hogy társaságunk az érintett ügyben is a jogi és szakmai elvárásokat maradéktalanul betartva járt el” – írták.

Hozzátették: az adóhatóság vizsgálata alatt az Initiative külföldi anyacége biztosítja majd, hogy a cég partnerei továbbra is megkapják azt a kiszolgálást, amire szerződtek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!