Megölte élettársát Bécsben egy nő, a feldarabolt holttestet bőröndökben hozta haza

2022. május 27. – 13:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Szolnoki Törvényszék pénteken 17 év fegyházra ítélte azt a 30 éves nőt, aki 2019 elején Bécsben megölte korábbi élettársát, majd a feldarabolt holttestet bőröndökben hazavitte Magyarországra, ahol édesanyja segített neki a holttest eltüntetésében – közölte a Szolnoki Törvényszék. A bíróság előre kitervelten elkövetett emberölés és kifosztás miatt ítélte el a nőt.

Az ítélet szerint 2019. február 24-én hajnalban egy bécsi lakásban több késszúrással megölte az élettársát, majd a feldarabolt holttestet utazókofferekben, bérautóval szállította Magyarországra. A tetemet édesanyja segítségével Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében rejtette el. A nő anyját bűnpártolás miatt két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték.

Az ügyészség, valamint az idősebb vádlott és védője nem fellebbezett, így az ítélet részben jogerős. Az ügy fővádlottja – aki beismerte ugyan, hogy megölte élettársát, de jogos védelmi helyzetre hivatkozott – és védője azonban fellebbezett – áll a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!