Hosszú hónapokig szerelmet hazudott, de csak egyetlen dolog lebegett előtte: a pénz

2022. május 26. – 05:57

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogtak egy 44 éves budapesti nőt és egy szolnoki ügyvédet, akik arra szövetkeztek, hogy rátegyék a kezüket egy idős férfi hagyatékára. A nő módszeresen csapolgatta a férfi vagyonát, még kevéssel a halála előtt is lenyúlt tőle egymillió forintot. Az esetről a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) számolt be a Police.hu-n.

A férfi lakása – Forrás: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda
A férfi lakása – Forrás: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Kapcsolatuk tavaly nyáron kezdődött, L.-né H. Veronika leszólította az akkor 79 éves férfit Budapesten. A beszélgetés után találkozni kezdtek, egyre szorosabb lett köztük a kapcsolat. Olyannyira, hogy egy idő után az özvegy férfi elhitte, hogy az elvált nő szerelmes belé, és azt is megengedte neki, hogy odaköltözzön hozzá. Az asszony több alkalommal arra is rávette, hogy több százezer forintot vegyen le a bankszámlájáról, majd adja oda neki.

Egy idő után azonban a férfi megpróbált szakítani a nővel, aki erre úgy reagált, hogy bezárta őt a lakásba, és elvette tőle a mobilját. Ekkor jelent meg először a rendőrség, és miután a konfliktus rendeződött, a nő megfenyegette a férfit: ha nem veszi vissza őt a lakásba, egy szexvideót fog közzétenni róla. Ettől az áldozat annyira megrémült, hogy később mindent megtett neki, amit csak kért:

két és fél hónap alatt több mint négymillió forintot adott át neki.

A lefoglalt iratok – Forrás: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda
A lefoglalt iratok – Forrás: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

L.-né H. Veronika még akkor sem volt tekintettel a férfi korára és állapotára, amikor a otthon rosszul lett, és mentőt kellett hozzá hívni. Amíg a mentősök újraélesztették, ő a kisebbik szobából majdnem egymillió forintot elrejtett a melltartójában. Bár ez az összeg megtérült, mert a mentősök éberségének köszönhetően a nő lebukott, és a rendőrök elfogták. A KR NNI ekkor kezdett el nyomozni az ügyben.

Az asszony azonban még ekkor sem tett le arról, hogy az időközben elhunyt férfi teljes vagyonát megkaparintsa. Kitalálta, hogy a férfi felerészben tulajdonolt lakására visszamenőleg haszonélvezeti jogot alapító megállapodást köt, és végrendeletet készíttet. Mindehhez egy szolnoki ügyvédet fogadott fel, aki a hamis tartalmú okiratokat kiállította.

A dokumentumokat be is adták a kormányhivatalhoz, de a nyomozók időben léptek, és megmentették a törvényes örökösöknek járó pénzt, fejenként majdnem 5,5 millió forintot.

Kedden reggel csaptak le rájuk a rendőrök. L.-né H. Veronikát zsarolással, kifosztással, közokirat-hamisítással, és háromrendbeli csalással gyanúsítják, és kezdeményezik letartóztatását. A szolnoki ügyvédnek közokirat-hamisításért és háromrendbeli, társtettesként elkövetett csalásért kell felelnie.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!