Még mindig nem ért véget az MSZP volt fővárosi alelnökének 2013-ban indult hűtlen kezeléses ügye

2022. május 25. – 09:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2013-ban emeltek vádat kétrendbeli hűtlen kezelés bűntette miatt az MSZP egykori fővárosi alelnöke, majd a csepeli önkormányzat ingatlankezelő cégének volt vezérigazgatója ellen, aki 2007 augusztusa és 2008 áprilisa közötti időben négy felújított önkormányzati lakást a jogszabályi feltételek hiánya ellenére, a piaci ár helyett szociális alapon adott bérbe – többek között a kerületi rendőrkapitánynak – mellyel, mintegy 1,3 millió forint vagyoni hátrányt okozott a tulajdonos önkormányzatnak.

Mindemellett a cégvezető 2007 és 2010 között nem kötött szerződést az önkormányzat egyik sporttelephelyét bérlő helyi sportegyesülettel a bérleti szerződés lejártát követően. A sportlétesítményt az egyesület 38 hónapon keresztül díj fizetés nélkül használta, az önkormányzatnak 780 000 Ft vagyoni hátrányt okozva.

Az ingatlangazdálkodási közgazdász végzettségű vádlottat hosszas bizonyítási eljárás után a bíróság 2020-ban felmentette első fokon a vád alól, ám az ügyészség fellebbezett. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2022. január 27-én az egykori vezérigazgatót bűnösnek mondta ki folytatólagosan, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében, és vele szemben 600 000 Ft pénzbüntetést szabott ki.

A döntés ellen az ügyész súlyosabb büntetésért, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a harmadfokú eljárásban előterjesztett indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlottal szemben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, egyben a védelmi fellebbezéseket utasítsa el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!