Karácsony albérletet keres a fiatalnak, aki segített megakadályozni a Margit hídi öngyilkosságot

2022. május 24. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester hivatalában fogadta azt a 22 éves férfit, aki a múlt héten megmentett egy fiút, aki öngyilkosságra készült és le akart ugrani a budapesti Margit hídról. A főpolgármester a Facebookon posztolta ki, hogy a megmentő fiatalember éppen albérletet keres, és arra kérte követőit, hogy ha tudnak, segítsenek neki.

A múlt héten egy fiatal fiú a Dunába akart ugrani a Margit hídról, ebben a rendőrök és a 22 éves fiatal, csókakői polgárőr akadályozták meg. A polgárőr az eset után a Borsnak azt mondta, a fiú azért akart öngyilkos lenni, mert kidobták a szülei. „Üvöltöztek szegény felé, hogy Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” – mondta az esetről a polgárőr. Az öngyilkosságra készülő fiút végül két rendőr húzta vissza a hídról, egyikük később azt mondta a Borsnak, hogy a csókakői polgárőr sokat segített azzal, hogy elbeszélgetett a fiúval.

Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy ha hasonló helyzetben talál valakit, segítsen, ilyenkor egy-két jó szó is sokat számít.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom