Karácsony albérletet keres a fiatalnak, aki segített megakadályozni a Margit hídi öngyilkosságot

2022. május 24. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester hivatalában fogadta azt a 22 éves férfit, aki a múlt héten megmentett egy fiút, aki öngyilkosságra készült és le akart ugrani a budapesti Margit hídról. A főpolgármester a Facebookon posztolta ki, hogy a megmentő fiatalember éppen albérletet keres, és arra kérte követőit, hogy ha tudnak, segítsenek neki.

A múlt héten egy fiatal fiú a Dunába akart ugrani a Margit hídról, ebben a rendőrök és a 22 éves fiatal, csókakői polgárőr akadályozták meg. A polgárőr az eset után a Borsnak azt mondta, a fiú azért akart öngyilkos lenni, mert kidobták a szülei. „Üvöltöztek szegény felé, hogy Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” – mondta az esetről a polgárőr. Az öngyilkosságra készülő fiút végül két rendőr húzta vissza a hídról, egyikük később azt mondta a Borsnak, hogy a csókakői polgárőr sokat segített azzal, hogy elbeszélgetett a fiúval.

Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy ha hasonló helyzetben talál valakit, segítsen, ilyenkor egy-két jó szó is sokat számít.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!