Beismerte bűnösségét a pedofil fotós, első fokon hat év börtönt kapott

2022. május 24. – 16:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülésen 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére egyéb hatalmi vagy befolyási viszonnyal visszaélve követett el szexuális visszaélést az ügyészség vádirata szerint. Hatszor tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére követte el a tettét – írta a Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet szerint a fotózással foglalkozó terhelt 18 év alatti – illetve esetenként 14 év alatti – lányokat vett rá arra, hogy részére modellt álljanak. A sértetteket a közösségi médián keresztül kereste meg és felajánlotta, hogy segít nekik a modellkarrierjük elindításában. Eleinte a lányok ruhában szerepeltek a fotókon, később azonban készültek fehérneműs, bikinis, majd félmeztelen, meztelen felvételek is.

A kiskorú lányok a felvételek készítését önként vállalták, mivel érdeklődtek a modellkedés iránt és elhitték, hogy karrierjük előmozdítását szolgálja, ha minél kevesebb ruhában, vagy ruha nélkül – esetleg pornográf tartalommal – készülnek róluk képek. Előfordult olyan is, hogy a terhelt szexuális kapcsolat létesítésére, illetve szexuális cselekmény végzésére vette rá a lányokat. Ezekről a férfi fényképeket és videófelvételeket is készített. A vádlott minden esetben tisztában volt a kiskorú sértettek életkorával.

A mai zárt előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlott bűnösségének beismerésére vonatkozó nyilatkozatát elfogadta és a hatályos eljárásjogi szabályok szerint nem vizsgálta sem a vádirati tényállás megalapozottságát, sem pedig a bűnösség kérdését, így bizonyítási eljárást sem folytatott le. A felszólalásokat és a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett.

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így gyorsítva az eljárást, bocsánatot kért a sértettektől.

Súlyosító körülményként vette figyelembe a terhelt büntetett előéletét, a többszörös halmazatot, a cselekmények társadalomra veszélyességét,

továbbá azt, hogy a vádlott hosszú időn keresztül manipulálta a kiskorúakat. A bíróság a terhelt letartóztatását a másodfokú eljárás jogerős befejezéséig fenntartotta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!