A budapesti eperárusokra csap le a héten a NAV

2022. május 23. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az Adótraffipax, a NAV előrejelző aloldala azt írja, hogy május 25. és 31. között Budapesten az epret és egyéb szezonális gyümölcsöt közterületen értékesítők számolhatnak azzal, hogy a NAV meglátogatja őket.

Az adóhivatal munkatársai főként a foglalkozás bejelentését, a számla- és nyugtaadást, illetve a pénztárgépeket ellenőrzi majd Észak-Budapesten. Kelet-Budapesten 23-tól a távol-keleti termékek árusítóit, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket kezdi ellenőrizni a NAV.

Budapesten kívül is számos érdekes ellenőrzésre számíthatnak az emberek, Bács-Kiskun megyében a szoláriumok készülnek fel, Pécsen a taxisok, Szigetváron a cukrászdák. Utóbbiakat a fővároson kívüli számos megyében fogja fokozottan ellenőrizni a NAV.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom