Nagy István: Kevés olyan termék van, ami annyira azonos a magyarsággal, mint a pálinka

2022. május 23. – 20:30

Nagy István: Kevés olyan termék van, ami annyira azonos a magyarsággal, mint a pálinka
Fotó: Filep István / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A pálinka nemcsak kiemelkedő minőségű ital, hanem igazi jelkép, hungarikum, amely egyszerre hordozza a magyar gazda föld iránti szeretetét, a hazai gyümölcsök zamatát és minőségét, és egyben a mestert is jellemzi, aki értő módon elkészítette – mondta az agrárminiszter hétfőn Körmenden, a kilencedik alkalommal megrendezett Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny megnyitóján.

Nagy István az MTI szerint a köszöntőjében úgy fogalmazott: a pálinka ismertségét a hungarikumok közé emelés szolgálta, de a minőségre is nagy hangsúlyt kell fektetni, ennek pedig egyik jelentős bástyája az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, amelynek lényege a minőségi termékek kiválasztása, ezek népszerűsítése itthon és külföldön egyaránt.

Nagy István az Instagram-oldalán is megosztott néhány gondolatot a nemzet égetett szeszéről. Mint fogalmazott:

„Kevés olyan termék van, ami annyira azonos a magyarsággal, mint a pálinka. Kitüntetett helye van a gasztronómiában és az életünkben egyaránt.”

Bebes István (Fidesz), Körmend polgármestere köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az országos megmérettetésnek a Rába-parti város adhat otthont három napon át. Hozzátette: igyekeznek aktívan bekapcsolódni az eseményekbe, hiszen a pálinkaverseny ideje alatt a város több éttermében és cukrászdájában (!) kínálnak majd jóféle minőségi pálinkákat, tartanak bemutatókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!