Kigyulladt egy műanyagraktár a Debrecen melletti Bánkon

2022. május 23. – 15:27

Másolás

Vágólapra másolva

Kigyulladt egy műanyaggyártó vállalat raktárépülete Debrecen Bánk nevű városrészén hétfőn. A tűz egy másik raktárépületre és az aljnövényzetre is átterjedt – olvasható a telephelyhez közeli Sáránd önkormányzatának Facebook-oldalán.

Az önkormányzati oldal szerint a debreceni hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelem műveleti szolgálata is részt vesz az oltásban. A település vezetése a lakosságot arra kérte, hogy zárják be az ablakaikat.

A Debreciner elérte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságot, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy a tűzoltók délután egyre körülhatárolták a lángokat, és azóta már az utómunkálatokat végzik. A Debreciner szerint a tűz először egy 500 négyzetméteres csarnokban gyulladt ki, majd hamarosan átterjedt egy 300 négyzetméteres raktárra is, és 2000 négyzetméternyi aljnövényzet is lángba borult.

A katasztrófavédelem mobil labor egységei megvizsgálták, hogy a műanyag égése miatt került-e mérgező anyag a levegőbe. A mérések negatív eredményeket mutattak, így nem kellett a területet kiüríteni.

A lángoló raktárépület- Fotó: Zsiday Zoltán / Dehir.hu
A lángoló raktárépület- Fotó: Zsiday Zoltán / Dehir.hu

A tűz során személyi sérülés nem történt. Az eset miatt hatósági vizsgálat indul, többek közt kihallgatják majd a tűzben érintett IL-PE Kft. dolgozóit és a tulajdonost is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!