Nem vette fel barátnője a telefont, úgyhogy betört az Óbudai Zsinagógába

2022. május 23. – 06:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az Óbudai Zsinagógában kereste a konyhán dolgozó barátnőjét egy férfi május 14-én. A nő nem válaszolt a hívásaira, ezért a férfi úgy döntött, hogy a zárva lévő épületnél előbb letépi a biztonsági kamerát, majd berúgja a zsinagóga ajtaját, írja a Police.hu.

A férfi később egy másik ajtót is megrongált, letépett egy kilincset, és egy konténerépület redőnyeit feszegette. Végül – mivel ott sem talált senkit – távozott. A rendőrök másnap gyorsan azonosították az elkövetőt, a 39 éves férfi beismerte tettét.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom