Orbán Balázs: A háború és annak gazdasági hatásai el fognak húzódni

2022. május 22. – 08:05

Másolás

Vágólapra másolva


Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában fejtette ki nézeteit a magyarországi helyzetről, írja az MTI.

A magyar családokra „ható negatív gazdasági erők” felelőseként két dolgot nevezett meg, ezek

  • a háború és
  • az elhibázott brüsszeli energiapolitika.

Orbán Balázs sietett emlékeztetni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök viszont vállalta, hogy megvédi az a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, a teljes foglalkoztatást és a rezsicsökkentést, amit azért kell megvédeni, hogy

a jelenlegi helyzeten ne a multinacionális vállalatok, illetve a bankok keressenek.

Az inflációt meg kell próbálni letörni, nem szabad hagyni, hogy az emberekkel fizettessék meg a háborús konfliktus árát – mondta.

A kormányfő politikai igazgatója szerint a következő kormányban kiemelt prioritás lesz a hadseregfejlesztés, továbbá egyértelműnek nevezte, hogy a háború és annak gazdasági hatásai el fognak húzódni.

Fontosnak nevezte Lázár János és Navracsics Tibor visszatérése a kabinetbe, mivel a két miniszter olyan területekért felel, amelyeken keresztül forrásokat kell juttatni a magyar családoknak, ez utak, vasutak, iskolák, kórházak és egyéb közintézmények építését jelenti, amit folytatni kell, mivel gazdasági erő elérése csak ezekből lehetséges.

A miniszterelnök politikai igazgatóját kérdezték arról is, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a Miniszterelnöki Kabinetirodához kerültek. Orbán Balázs elmondta, Európában nagyon sokszor előfordul, hogy az ország szuverenitásának védelmére szakosodott szervek nem széttagoltan találhatók meg a kormányban, hanem valamilyen módon a miniszterelnök munkaszervezete körül elhelyezve működnek.

Végül idézett a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű fórumon tartott beszédéből, ahol arról beszélt a hallhatóságnak, hogy

a jobboldali, kereszténydemokrata kormányzás alapjai a hétköznapokban is láthatóak,

például azon keresztül, hogy

  • rendezettebbek, tisztábbak az utcák,
  • az emberek boldogabbak,
  • szívesebben járnak közösségekbe.
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!