Meghalt a Baptista Szeretetszolgálat alapítója

2022. május 21. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

57 éves korában meghalt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapító elnöke, emeritus – közölte a Facebookon a segélyszervezet. A szeretetszolgálat honlapján olvasható életrajza szerint Szenczy Sándor 14 évesen költözött el otthonról, amikor a szülei elváltak, gimnáziumi évei alatt „magától értetődőek voltak a bulik, az alkohol, a kábítószer, a rendőrségi ügyek”.

Szenczy egy ideig a Nyugati pályaudvaron álló vagonokban élt, majd bevonult a katonaságba, majd a Baptista Teológián fejezte be tanulmányait. 1996-ban hozta létre a Baptista Szeretetszolgálatot, ami mára az ország egyik legnagyobb humanitárius szervezetévé vált.

A szervezet szombaton kiadott közleményében azt is írta, hogy Szenczy Sándornak kiemelkedő szerepe volt a magyarországi adományozási kultúra megteremtésében, többek között a Cipősdoboz Akció és a Fogadj Örökbe! gyermektámogatási programok révén. Szenczy Sándort – számos más rangos elismerés mellett – 2015-ben Magyar Arany Érdemkereszttel is kitüntették. Munkája során találkozott államok vezetőivel, köztük három amerikai elnökkel is, tartott imaórát a Pentagonban és a kambodzsai dzsungel közepén is.

Szenczy Sándor hosszú ideje beteg volt, egy amerikai kórházban kezelték, ahonnan egy alkalommal az ATV Heti Napló című műsorában beszélt az életről és a halálról is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!