Meghalt a Baptista Szeretetszolgálat alapítója

2022. május 21. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

57 éves korában meghalt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapító elnöke, emeritus – közölte a Facebookon a segélyszervezet. A szeretetszolgálat honlapján olvasható életrajza szerint Szenczy Sándor 14 évesen költözött el otthonról, amikor a szülei elváltak, gimnáziumi évei alatt „magától értetődőek voltak a bulik, az alkohol, a kábítószer, a rendőrségi ügyek”.

Szenczy egy ideig a Nyugati pályaudvaron álló vagonokban élt, majd bevonult a katonaságba, majd a Baptista Teológián fejezte be tanulmányait. 1996-ban hozta létre a Baptista Szeretetszolgálatot, ami mára az ország egyik legnagyobb humanitárius szervezetévé vált.

A szervezet szombaton kiadott közleményében azt is írta, hogy Szenczy Sándornak kiemelkedő szerepe volt a magyarországi adományozási kultúra megteremtésében, többek között a Cipősdoboz Akció és a Fogadj Örökbe! gyermektámogatási programok révén. Szenczy Sándort – számos más rangos elismerés mellett – 2015-ben Magyar Arany Érdemkereszttel is kitüntették. Munkája során találkozott államok vezetőivel, köztük három amerikai elnökkel is, tartott imaórát a Pentagonban és a kambodzsai dzsungel közepén is.

Szenczy Sándor hosszú ideje beteg volt, egy amerikai kórházban kezelték, ahonnan egy alkalommal az ATV Heti Napló című műsorában beszélt az életről és a halálról is.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom