Öten sérültek meg egy 2019-es építkezésen, vádat emeltek a vezetők ellen

2022. május 20. – 08:07

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek két ember ellen, akik egy balatonföldvári építkezésen dolgoztak műszaki vezetőként, illetve szakirányítóként. A felügyeletük alatt történt súlyos baleset egy többemeletes társasház kivitelezésekor 2019 júniusában.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség
Forrás: Somogy Megyei Főügyészség

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint öt munkás sérült meg súlyosan, amikor összeomlott alattuk a zsaluzat, és több métert zuhantak. Közülük négyen azóta sem gyógyultak meg teljesen, maradandó egészségkárosodást szenvedtek.

A vizsgálat megállapította, hogy a 45 éves műszaki vezető és a 42 éves szakirányító megszegte a foglalkozási szabályokat, amikor megkezdték a második emeleti födém betonozását. „Az elkészült alátámasztó rendszert a felelős műszaki vezető úgy vette át, hogy nem ismerte fel annak hiányosságait”, olvasható az ügyészség közleményében. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége a vád.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom