Filmbe illő üldözés után ütközött össze két rendőrautó Bács-Kiskun megyében

2022. május 20. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Összeütközött két rendőrautó Bács-Kiskun megyében, írja a Police.hu. Egy kisteherautót követtek, mert a rendőrök az a tippet kapták, hogy a határon illegálisan átjutott emberek vannak benne.

A sofőr a jelzés ellenére sem állt meg, sőt, Kiskőrösnél egy Volánbusz elé is bevágott, aminek vészfékeznie kellett. Ekkor érkeztek a helyszínre a rendőrautók, az első fékezett, a második is, de az utóbbi már nem tudott megállni, hátulról belerohant az elsőbe.

A második rendőrautó motortere kigyulladt, amit a helyszínen a busz poroltójával gyorsan eloltottak. A két szolgálati autóban anyagi kár keletkezett. A busz sofőrje megsérült, rajta kívül más nem utazott a járművön.​

Az MTI által idézett hivatalos adatok szerint százötven határsértőt és három embercsempészt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében péntekre virradó éjszaka. A csoportok tagjai szír, afgán, szomáliai, török és pakisztáni állampolgárnak, valamint palesztinnak vallották magukat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom