Álrendőröket fogtak el Budapesten

2022. május 20. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

Két férfi a gyanú szerint rendőrnek adta ki magát, hogy pénzt csaljanak ki idős emberekből, de az utolsó próbálkozásukkor menekülés közben balesetet okoztak, így elkapták őket az igazi rendőrök – írja a Police.hu.

A XI. Kerületi Rendőrkapitányság 2021. október 13-án rendelt el csalás miatti nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Az elkövetők egy újbudai utcán szólítottak le egy idős férfit. Úgy tettek, mintha a környéken történt betörések miatt nyomozó rendőrök lennének – egyikük a mobilján mutatott fel egy rendőrigazolványról készült fényképet.

Hazakísérték a férfit, hogy otthonában lefényképezzék a pénzét és ékszereit, de amikor a károsult és szintén idős felesége mindent kipakolt, az álrendőrök felkaptak mindent, és elmenekültek. A kár több millió forint volt.

Hasonló eset történt 2022. május 3-án és 18-án is, ám a korábbi alkalommal nem jött össze a trükk, mert egy szomszéd kérdőre vonta őket. 18-án sikerült több százezer forintnyi értéktárgyat ellopni, de menekülés közben a rendőrök üldözni kezdték őket. A XVI. kerületi Szlovák út és Timor utca kereszteződésében nekimentek három másik járműnek, amik közül az egyik parkolt.

Menekülés közben három autóba is belementek – Fotó: Rendőrség
Menekülés közben három autóba is belementek – Fotó: Rendőrség

A két férfit és az egyik autó sofőrjét kórházba vitték, de ellátásuk után előállították a 32 éves L. Tamást és a 33 éves R. Valentint. A rendőrség indítványozta a letartóztatásukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!