Álrendőröket fogtak el Budapesten

2022. május 20. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

Két férfi a gyanú szerint rendőrnek adta ki magát, hogy pénzt csaljanak ki idős emberekből, de az utolsó próbálkozásukkor menekülés közben balesetet okoztak, így elkapták őket az igazi rendőrök – írja a Police.hu.

A XI. Kerületi Rendőrkapitányság 2021. október 13-án rendelt el csalás miatti nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Az elkövetők egy újbudai utcán szólítottak le egy idős férfit. Úgy tettek, mintha a környéken történt betörések miatt nyomozó rendőrök lennének – egyikük a mobilján mutatott fel egy rendőrigazolványról készült fényképet.

Hazakísérték a férfit, hogy otthonában lefényképezzék a pénzét és ékszereit, de amikor a károsult és szintén idős felesége mindent kipakolt, az álrendőrök felkaptak mindent, és elmenekültek. A kár több millió forint volt.

Hasonló eset történt 2022. május 3-án és 18-án is, ám a korábbi alkalommal nem jött össze a trükk, mert egy szomszéd kérdőre vonta őket. 18-án sikerült több százezer forintnyi értéktárgyat ellopni, de menekülés közben a rendőrök üldözni kezdték őket. A XVI. kerületi Szlovák út és Timor utca kereszteződésében nekimentek három másik járműnek, amik közül az egyik parkolt.

Menekülés közben három autóba is belementek – Fotó: Rendőrség
Menekülés közben három autóba is belementek – Fotó: Rendőrség

A két férfit és az egyik autó sofőrjét kórházba vitték, de ellátásuk után előállították a 32 éves L. Tamást és a 33 éves R. Valentint. A rendőrség indítványozta a letartóztatásukat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom