Rádőlt egy focikapu, súlyosan megsérült egy gyerek a zánkai Erzsébet-táborban

2022. május 19. – 15:55

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban – írja az MTI.

A tábort üzemeltető Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közleménye szerint a baleset szerdán, a kora esti órákban történt. A háromnapos osztálykiránduláson részt vevő gyerekek a strandon lévő sportpályán játszottak, amikor eddig tisztázatlan körülmények között kidőlt a focikapu.

A parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére és megkezdte az ellátást, emellett a táborban állomásozó Országos Mentőszolgálat esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, valamint perceken belül mentőhelikopter is érkezett. A gyermeket állapotának stabilizálása után a győri kórházba szállították.

A szervezők értesítették az illetékes hatóságot a balesetről, az alapítvány pedig belső vizsgálatot indított, és az okok tisztázása megkezdődött. Az Erzsébet-táborokban maximális személyi és egészségügyi biztonságra törekednek, a gyermek ellátását a táborban folyamatosan jelen lévő egészségügyi személyzet rögtön elkezdte – írta az alapítvány a közleményében. Emellett a táborszervezők együttérzésüket fejezték ki a családnak, és együttműködnek a baleset körülményeinek feltárásában.

A tábort 2021-ben újította fel a Fejér-B.Á.L. Zrt. (a Mészáros család cége), illetve a Szabadics Zrt. konzorciuma. A felújításra az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány eredetileg 10,7 milliárdot szánt, a győztes konzorcium 16,8 milliárdért vitte el a megbízást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!