Először adott le a rendőrség egy felvételt, amin egy leszúrt rendőr segítséget kér társaitól

2022. május 19. – 14:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Először tett közzé a rendőrség olyan felvételt, amely a rendőrök közti rádióforgalmazást tartalmazza, a felvételen az hallható, ahogyan segítséget kér az a rendőr, akit két éve december 24-én szúrtak meg a budapesti Kassai utcában. A Budapesti Zsaruk podcast adásában teljes egészében közölte a rendőrség a felvételt, amin Lingvai Péter őrmester azt mondja:

Azonnal küldjetek mentőt Kassai 19! Szúrt sérülés.. Több helyen megszúrtak. Ömlik belőlem a vér… én ezt nem fogom túlélni..

A felvételen többször is beszél a megszúrt rendőr, mire a rendőrkapitányságról valaki rászól a kollégáira, hogy ne ő beszéljen, hanem inkább a társai, akik ott vannak vele. Az őrmester akkor a IV. kerületi rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot és a podcast adásban elmondja azt is, hogy a szegycsontján szúrta meg egy bedrogozott férfi.

A felvétel és a beszélgetés itt nézhető meg:

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom