Tapétavágó késsel fenyegetett egy nőt egy rabló Kalocsán, 5 év börtönt kapott

2022. május 19. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Kalocsai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban felfegyverkezve elkövetett rablás miatt bíróság elé állított egy helybeli férfit, aki hétfőn kora délután egy kalocsai nagyáruház parkolójában rátámadt egy, az autója csomagtartójába pakoló idős asszonyra, és egy tapétavágó késsel elvágta a táskája szíját – közölte az ügyészség. Az asszony megpróbálta visszatartani a rablót, ezért dulakodni kezdtek, aztán a támadó a kés pengéjét a nő felé tartva a táskával együtt elfutott.

A tapétavágó kés, amivel a férfi a nőt fenyegette – Fotó: Magyarország Ügyészsége
A tapétavágó kés, amivel a férfi a nőt fenyegette – Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az asszony azonban a férfi után eredt, elkapta a pulóverét, és megpróbálta visszatartani, miközben segítségért kiabált. A rabló a táska megtartása érdekében megpróbált szabadulni a sértett fogásából, ezért könyökével hátraütött, és a vállánál rángatta az asszonyt. Mivel a nő nem engedett, a férfi a tapétavágó késével fenyegette, majd a táskával együtt elfutott.

Az asszony segélyhívására két fiatalember futott a rabló után, aki ezt látva a tapétavágó pengéjét feléjük tartotta és a táskát eldobta. Még ketten bekapcsolódtak a rabló üldözésébe, de megközelíteni nem merték a kés miatt. Több utcán keresztül követték a támadót, közben azt is látták, hogy a kést egy kukába dobta. Közben megérkeztek a kalocsai rendőrök, akik a menekülő rabló útját állták, és a férfit őrizetbe vették.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt az őrizet 72 órás tartama alatt bíróság elé állította. A Kalocsai Járásbíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki, és ezért őt 5 év fegyházbüntetésre ítélte, továbbá a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!