Abban a lakásban tárolta és adagolta ki a drogot egy budapesti férfi, ahol a gyerekeivel élt

2022. május 18. – 08:29

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 50 kiló kábítószert foglalt le a rendőrség egy 37 éves budapesti férfi otthonában, miután olyan hírek terjedtek róla, hogy Szerbiából származó drogot raktároz. A Nemzeti Nyomozó Iroda miskolci egysége 2022. május 16-án fogta el a férfit az otthonában. A toxikológus szakértő szerint a lefoglalt anyagok közül 39 kg olyan marihuánát tartalmazott, mely egy prekurzor vegyülettel volt átitatva, így új pszichoaktív anyagnak minősül. Ezenfelül 9 kg hasist is azonosított a szakértő, de találtak még a nyomozók amfetamint, valamint kábítószer fóliázására és csomagolására alkalmas gépet is, írja a Police.hu.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A férfi ott tárolta és árulta a drogot, ahol 23 éves feleségével és 1, illetve 16 éves lányaival élet. Volt, hogy a kábítószert nagy tételben adta tovább a kereskedői hálózatban alatta álló tagoknak. Még saját családjára sem volt tekintettel, a különböző bizniszeket az ő jelenlétükben végezte. Felesége olyan szinten tudott drogügyleteiről, hogy az ő varróhelyiségében, közvetlen egy gyerekülés mellett tárolták a marihuánatömböket.

A pár elfogásának napján ütöttek rajta a nyomozók az egyik díleren is. K. Krisztiánt Budapesten, a Hungária körút és a Szörényi utca kereszteződésében állították meg, amikor szegedi albérletébe tartott hazafele. A 30 éves férfi autójába nem sokkal korábban került bele az a papírdoboz, ami szemeteszsákokba csomagolt drogtömböket rejtett, összesen 5 kg-ot. Épp olyanokat, amiket a rendőrök P. Igor lakásán találtak. A marihuánával teli pakkokat pirospaprikával porozták be, hátha így nem buknak le.

Az autóban, valamint a lakásban talált és lefoglalt kábítószerrel a nyomozók összesen 50 000 adag drogot tartottak vissza, ennek feketepiaci értéke közel 150 millió forint. A rendőrök ezenfelül lefoglaltak két nagy értékű autót is.

A rendőrség mindhármukat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsította meg. A nő szabadlábon védekezik, míg a két férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!