Kosz, lejárt élelmiszerek és csótányok között készültek az ételek egy budapesti pizzériában

2022. május 18. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztette egy budapesti pizzéria működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután szakemberei súlyos higiéniai problémákat találtak az étteremben.

Az ellenőrzött pizzériát az általános takarítatlanság jellemezte, az üzemi helyiségekben a padló, az oldalfalak, a berendezések, valamint a húselőkészítő helyiség fagyasztó-, hűtő-, daráló- és szeletelőberendezései is szennyezettek voltak. A sütő lábazata körül és a sütő alatt is rengeteg kosz gyűlt össze, a tűzhelyre vastagon ráégett a szennyeződés.

A hűtő rendezetlen volt, az élelmiszereket sem tárolták szakszerűen. A hatóság több mint 82 kiló lejárt szavatosságú élelmiszer felhasználását is megtiltotta.

A főzőtérben található egyetlen kézmosó eldugult, kézmosószer, papír kéztörlő, hulladéktároló sem volt. Az egész vendéglátó egységben kizárólag a vendégmosdókban lehetett higiénikus módon kezet mosni.

Az étterem több helyiségében, így az árukiadóban a hűtőszekrény ajtaján, a főzőtérben és a mosogató melletti tárolóban elhelyezett edényeken, eszközökön is nagy mennyiségű, élő csótányt találtak a Nébih munkatársai.

A pizzéria a hibák kijavítása után folytathatta tevékenységét, az eljárás még tart, és a bírságot is később fogják kiszabni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!