Bombariadó volt a Szabó Ervin Könyvtárban és a Paskál fürdőben is

2022. május 18. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

Bombariadó volt szerdán a Paskál Gyógy- és Strandfürdőben és este 18 óra 35 perckor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Telex kérdésére azt közölte: a Paskál fürdőt a fenyegető üzenet miatt a tűzszerészek átvizsgálták, a könyvtárban 19:50-re végeztek a vizsgálattal, de robbanószerkezetet egyik esetben sem találtak. Az Országos Rendőr-főkapitányság a Telex kérdésére levélben azt írta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást mind a két ügyben.

Egyik olvasónk írta meg szerdán este, hogy éppen ürítik ki a könyvtár termeit: „két ott dolgozó is azt mondta, bombariadó miatt kellett elhagyni az épületet”.

Szerdán délután két budapesti fürdőben is bombariadó volt: a Széchenyi és a Lukács fürdőt is el kellett hagynia az ott tartózkodóknak.

A Budapest Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a tűzszerészek nem találtak robbantásra alkalmas eszközt a Széchenyi fürdőben sem.

Az ORFK sajtóügyelete levélben azt írta:

„a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást az ügyekben”.

Tavasszal megszaporodtak a bombariadók szerte az országban, de bombát egyik esetben sem találtak. A rendőrség rendszerint közveszéllyel fenyegetés miatt indít nyomozást ilyenkor ismeretlen tettes ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!