Nyolc éven át hetente megerőszakolta élettársa lányát egy tűzoltó, az anya tűrésre kényszerítette gyermekét

2022. május 17. – 11:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemi élet szabadságát sértő bűncselekmények és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egy negyvenes éveiben járó tűzoltó és élettársa ellen, mert a gyanú szerint közösen nevelt kislányukat a férfi rendszeresen megerőszakolta.

Az adatok szerint a férfi a lány 2 éves kora óta él élettársi kapcsolatban annak anyjával, és azóta közösen nevelték a nő előző kapcsolatából született gyermeket. A gyanú szerint a férfi kezdetben napi, később heti rendszereséggel, 10 éves kora óta bántalmazta szexuálisan a lányt. Amikor a gyerek ellen próbált állni, a férfi megfenyegette, hogy megveri vagy megöli. Az abúzus addig tartott, amíg a lány a 18. születésnapja körül el nem költözött otthonról.

A lány édesanyja időközben tudomást szerzett a történtekről, de nem vetett véget az erőszaknak, hanem később, néhány alkalommal ő is részt vett a gyermek szexuális cselekmények elvégzésére, illetve azok tűrésére kényszerítésében.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség pénteken fogta el a férfit és a nőt, ha a gyanú beigazolódik, a férfit tíztől húsz évig, élettársát 5 évtől 15 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. Mindketten tagadták a bűncselekmények elkövetését, de a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom