Letöltendőt kapott a férfi, aki arccsonttörésig rugdosott egy ukrán férfit azért, mert ukrán

2022. május 17. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem jogerősen két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Tatabányai Járásbíróság azt a férfit, aki 2022. március 23-án késő este egy tatabányai dohánybolt előtt szidott, megütött és megrugdosott egy, a háború elől Ukrajnából Magyarországra menekült férfit, miután hallotta, hogy az ukránul beszél egy barátjával telefonon, írja közleményében a Tatabányai Törvényszék. Előbb kérdőre vonta, hogy hozzá és a vele lévő társához szólt-e. Erre a férfi nemmel válaszolt, mire a támadója megkérdezte, hogy

„ukrán vagy?”.

Miután igennel felelt, a férfi az ukrán nemzetiséghez való tartozása miatt folyamatosan szidalmazni és bántalmazni kezdte őt. Akkor sem hagyta ezt abba, amikor a dohányboltban lévők számon kérték, sőt, egy odasiető, az ukrán férfinak segítséget nyújtó vásárlót is megfenyegetett.

Az ukrán férfi nyolc napon belül és azon túl gyógyuló sérülést is szenvedett: jobb oldali arcüregcsontja eltört.

A Tatabányai Járásbíróság a támadót közösség tagja elleni erőszakért és testi sértésért ítélte el, de az ítélet nem jogerős, mivel a férfi és a védője fellebbezést jelentett be.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom