Jégesőt és viharos szelet hoz egy hidegfront, többfelé várható zápor, zivatar

2022. május 17. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden egy hidegfront érkezik, ami mögött több hullámban várható zápor, zivatar az országban, előbb a Dunántúlon, majd a középső és a déli országrészben is, írja legfrissebb jelentésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokat dörgés, villámlás kísérheti. Az Alpokalja környékén és zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

Napközben Sopron és a Fertő-tó térségében helyenként akár 60-80 km/h-s széllökésekre lehet számítani. A viharos szelet jégeső és intenzív esőzés kísérheti. A csúcshőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű, de az északkeleti részeken pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

A várható viharos szél és a heves zivatarok miatt a meteorológiai szolgálat elsőfokú, sárga riasztást adott ki.

Szerdára elvonul a hidegfront, sok napsütésre, száraz időre számíthatunk, de a szél többfelé élénk marad, a keleti országrészben erős lesz az északi-északkeleti szél. A friss hajnalt 19-25 fokos délután követheti.

Csütörtökön is napos, száraz időre lehet számítani, nyugaton, északnyugaton élénk, helyenként erős lesz a délies szél. Meglehetősen hűvös lesz a reggel, az északi völgyekben gyenge fagy sem kizárt. Napközben 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom