Táskákat rugdosott fel, büntetésből uzsonnát vett el és verte az alsós gyerekeket egy Veszprém megyei tanítónő

2022. május 16. – 09:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskorú veszélyeztetésével és könnyű testi sértéssel vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a tanítónőt, aki a durva fegyelmezési módszereivel veszélyeztette a rábízott gyerekek testi, erkölcsi és értelmi fejlődését.A tanítónő 2013 óta tanított egy Veszprém megyei általános iskolában, ahol ismert volt túlzott szigorúságáról és fegyelmezési módszereiről – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A tanító visszatérően durva, megalázó és trágár kifejezéseket használt, ha pedig a gyerekek nem értették a tananyagot, volt, hogy felrúgta az iskolatáskáikat, vagy földhöz vágta a füzeteiket.

Egy testvérpár is a nevelése alá került: a fiú 2017-ben nyolcévesen, húga 2019-ben, hétévesen lett a tanítványa. A tanítónő mindkettőjükkel szemben hasonlóan durva módszereket alkalmazott, amikor pedig nem tetszett neki a gyerekek viselkedése, fizikailag is bántalmazta őket.

A rábízott kisfiút egyszer úgy megütötte, hogy az lefejelte a padot, és vérezni kezdett a szája. A tanítónő kiküldte a mosdóba, hogy lemossa az arcát, majd elküldte testnevelésórára.

A kisfiú testvérét rendszeresen megalázta, becsmérlő kijelentéseket tett a kislány értelmi képességeire. Olyan is előfordult, hogy büntetésből elvette a tízóraiját, vagy egy rossz feladatmegoldás miatt szinte az összes lapot kitépte a füzetéből. Egy alkalommal tenyérrel úgy homlokon ütötte a padban ülő gyermeket, hogy az hátraesett, és a mögötte lévő asztalba verte a fejét.

A kisfiú sokáig nem mert szólni a nevelőszüleinek, csak akkor számolt be a vele történtekről, amikor megtudta, hogy húgával is kegyetlenül bánik a tanítója. A gyerekeket ezt követően azonnal másik iskolába íratták.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolta, és indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a tanítónőt minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc év alatti személyek nevelését, felügyeletét végezné.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!