Megkérdezte az udvaron egyedül játszó háromévest a zavart nő, hogy elmegy-e vele, aztán elvitte magával

2022. május 16. – 09:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Épp egy éve, május közepén, Miskolcon történt, hogy az esti órákban egy 44 éves nő egy lakóház udvarán felügyelet nélkül játszó hároméves gyermeket átemelt a kerítésen, majd lakására vitte. A rendőrség még aznap éjszaka megtalálta, és visszaadta a gyermeket az édesanyjának.

Az ügy aktualitását az adja, hogy a nő ellen most emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése miatt. A nő kóros elmeállapota miatt nem büntethető, azonban a bűnismétlés lehetősége miatt kényszergyógykezelés elrendelését kezdeményezte az ügyészség.

Az ügyészségi közlemény szerint a nő kórházi elbocsátását követően nem szedte pszichiátriai jellegű gyógyszereit. Egy családi házas övezetben sétált, amikor észrevette az egyik ház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves kisfiút, akiről azt hitte, a sajátja, akit korábban a gyámhatóság elvett tőle.

Odasétált a kerítéshez, és megkérdezte tőle, hogy szeretne-e vele menni. A gyerek igennel válaszolt, ezért átemelte a kerítésen, és magával vitte.

Ezután a kisfiúval együtt buszra szállt, otthonában a gyermeket megetette és lefürdette.

Amint észrevette a gyerek édesanyja, hogy a kisfiú eltűnt, értesítette a rendőrséget, akik az éjszakai órákban az édesanyával együtt megjelentek a zavart nő otthonánál. A nő először ajtót nyitott, de amikor észrevette, hogy rendőrök állnak ott, becsapta és kulcsra zárta az ajtót. Többszöri nyomatékos kérésre végül ajtót nyitott, és a sértetlen kisfiút visszaadta az édesanyjának.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!