Tényleges életfogytiglanit kér az ügyészség a férfire, aki szabadulása után ismét majdnem gyilkolt

2022. május 16. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Másodszor kaphat életfogytiglant az az 57 éves férfi, akit 16 év fegyházra ítéltek márciusban azért, mert szívtájékon szúrta a lakótársát, amiért nem mosogatott el. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy

életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéljék az emberölési kísérlettel, és különös visszaeséssel vádolt férfit azzal, hogy zárják ki őt a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségéből is.

A férfit ugyanis több mint két évtizeddel ezelőtt egyszer már életfogytig tartó fegyházra ítélték egy gyilkosság miatt. Az üggyel kapcsolatban a 24.hu úgy tudja, hogy azért kapott ilyen súlyos büntetést, mert megerőszakolt, és agyonvert egy nőt. Ebből azonban büntetése teljes idejének letöltése előtt kiengedték, feltételesen.

Ezután P. Péter 2020 nyarán összeveszett ittasan a lakótársával Dunakeszin, mert az nem mosogatott el. A szóváltást követően fejbe rúgta és szívtájékon szúrta a munkakerülő férfi ismerősét. P. Péter a támadást követően magára hagyta az áldozatot, aki még orvosi segítséget sem kért, mert az ittassága miatt elaludt. Az őt felkereső szociális munkás hívott hozzá mentőt másnap, így a megkéselt férfi a gondos orvosi ellátást követően felépült.

A férfit 16 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték első fokon. Az ügyész életfogytiglanért, a terhelt és védője felmentésért fellebbezett, most azonban a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a fellebbezéssel és életfogytiglant kért P. Péterre azzal, hogy zárják ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!