Felfüggesztett börtönre ítélték a negyedik emeleti ablakból öt éve kizuhant kislány szüleit és keresztanyját

2022. május 16. – 15:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy visszhangot keltett öt éve az az ügy, amely során egy hároméves kislány életét vesztette, amikor kizuhant egy negyedik emeleti, kistarcsai lakás ablakából. Az MTI a Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása alapján azt írja, hogy az ügyben érintett szülőket és a kislány keresztanyját is börtönbüntetésre ítélték.

A közlemény szerint a házaspár 2017. április 3-ától közös munkahelyen, három műszakban, de egymással mindig azonos beosztás szerint dolgozott. Emiatt a szülők a barátjukat kérték meg, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra. Amikor a kislány szülei éjszakás beosztásban dolgoztak, a keresztanya 21 órára ment át hozzájuk, és reggel 6-ig vigyázott a gyerekre, mert munkába kellett mennie. Ezeken a napokon a szülei hazaérkezéséig a kislány – legfeljebb fél órára – magára maradt a lakásban; április 4. és május 20. között tízszer történt ez meg. Közben kétszer is előfordult, hogy a gyerek felébredt. Egyszer a nő a férjét hívta, hogy menjen át, és vigyázzon a kicsire, másodszor pedig felöltöztette a kislányt, és útközben átadta a hazafelé tartó szüleinek.

„Ugyanakkor a többi nyolc esetben a sértett egyedül maradt az otthonában, ahol az életkoránál fogva nem tudta felmérni a veszélyforrásokat” – emelték ki, hozzátéve: „a kislány érzelmi fejlődése is veszélyeztetve volt, mivel megvolt az esélye annak, hogy ébredését követően megijed, pánikba esik az üres lakásban”.

A kislány május 20-án reggel kizuhant a negyedik emeleti otthona ablakán, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A hétfői tárgyaláson a Gödöllői Járásbíróság a gyermek anyját és a keresztanyát kiskorú veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek, ezért egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket. A nő férjét kiskorú veszélyeztetése és – egy korábbi ügy miatt – hamis magánokirat felhasználása miatt másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, az ítélet nem jogerős.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!