Védetté nyilvánították a hármashatárhegyi repteret

2022. május 14. – 19:17

Másolás

Vágólapra másolvaRendeződött a hármashatárhegyi repülőtér sorsa – jelentette be a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

„Célt ért a környéken élők, a kirándulók és a repülés szerelmeseinek összefogása, a védetté nyilvánítás és a rengeteg egyeztetés” – írta Facebook oldalán.

A politikus elismerte, hosszú út vezetett idáig. Vagyonkezelői szerződés felmondása, éveken át tartó pereskedés után, ahogy bizonytalanná vált a terület sorsa, környékbeliek, erre kirándulók, a természet és a vitorlázórepülés rajongói tettek meg mindent annak érdekében, hogy megmaradhasson a terület jelenlegi formájában.

Fontos volt a terület és funkció védettségének a létrejötte is: még 2021 szeptemberében kezdeményezésemre, a Kerületfejlesztési Bizottság felvette a repteret az értéktárba, vagyis a területen a repülési funkció is védett értékké vált a természeti értékek mellett.

Tudatta azt is, hogy 2196-an írtak alá a Hármashatár-hegyi repülőtér fennmaradásáért. A kerület nyolc millió forinttal támogatja a repüléstörténeti gyűjtemény létrehozását a Hármashatár-hegyi Sportrepülőtér területén.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass