Védetté nyilvánították a hármashatárhegyi repteret

2022. május 14. – 19:17

Másolás

Vágólapra másolvaRendeződött a hármashatárhegyi repülőtér sorsa – jelentette be a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

„Célt ért a környéken élők, a kirándulók és a repülés szerelmeseinek összefogása, a védetté nyilvánítás és a rengeteg egyeztetés” – írta Facebook oldalán.

A politikus elismerte, hosszú út vezetett idáig. Vagyonkezelői szerződés felmondása, éveken át tartó pereskedés után, ahogy bizonytalanná vált a terület sorsa, környékbeliek, erre kirándulók, a természet és a vitorlázórepülés rajongói tettek meg mindent annak érdekében, hogy megmaradhasson a terület jelenlegi formájában.

Fontos volt a terület és funkció védettségének a létrejötte is: még 2021 szeptemberében kezdeményezésemre, a Kerületfejlesztési Bizottság felvette a repteret az értéktárba, vagyis a területen a repülési funkció is védett értékké vált a természeti értékek mellett.

Tudatta azt is, hogy 2196-an írtak alá a Hármashatár-hegyi repülőtér fennmaradásáért. A kerület nyolc millió forinttal támogatja a repüléstörténeti gyűjtemény létrehozását a Hármashatár-hegyi Sportrepülőtér területén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!